Над десет страни, както и остров Тайван решиха да наложат нови

...
Над десет страни, както и остров Тайван решиха да наложат нови
Коментари Харесай

Кои страни въвеждат COVID мерки за пътниците, пристигащи от Китай

Над 10 страни, както и остров Тайван  решиха да наложат нови антиковидни правила за пасажери, идващи от Китай – страна, регистрираща скок в случаите на коронавирусна болест, откогато управляващите взеха решение да смекчат строгата си здравна политика.

Пътуванията от Китай и до Китай може да се усилят, откакто Пекин разгласи, че от неделя отстранява наложителната карантина при влизане на китайска територия – последната диря от тактиката за " нулев коронавирус ".

Ето кои страни изискват негативен тест за вируса или вкарват други правила за пасажери от Китай:

Съединени американски щати

От четвъртък Съединени американски щати изискват при влизане в страната да се показва негативен тест, изработен наложително 48 часа преди заминаването от Китай, или пък документ, че пасажерът е излекуван от ковид през последните 90 дни.

Приемат се резултат от Пи Си Ар тест или резултат от антигенно самотестване, обезпечено и следено от оторизиран снабдител или от работа за телемедицина ", показват Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите. Същите правила важат за идващи от Хонконг и Макао.

Европейски съюз

От четвъртък всички идващи във Франция от Китай са длъжни да показват негативен Пи Си Ар или антигенен тест отпреди най-вече две денонощия.
Италия и Испания също изискват тест за ковид за пасажерите от Китай.

Европейски Съюз " мощно насърчи " тази седмица страните членки да вкарат условие за тест, изработен в Китай преди полета и " насърчиха " 27-те страни от общността да добавят това условие с тест на инцидентен принцип " при стъпване на европейска земя.

Австралия

Отрицателен тест се изисква преди влизане в Австралия, която се стимулира с " дефицит на цялостни данни " от Пекин за инфекциозната вълна в Китай. Тестът е наложителен за всички пасажери, идващи от Китай, в това число от Хонконг и Макао.

Канада

Отава изисква за тест, изработен най-много два дни преди отпътуването от Китай.

Обединено кралство

От четвъртък всички, пътуващи с полет до английско летище, би трябвало да показват негативен тест, преди да се качат в самолета в Китай. Британското държавно управление си резервира и опцията да тества " по желание " пристигнали към този момент пасажери, с цел да следи за поява на нови разновидности.

Израел

Израел изисква тест за коронавирус от всички чужденци, идващи от Китай и отваря и център за скрийнинг за възможна болест за пасажери от Китай, които желаят да се подложат на такова проучване.

Япония

В края на 2022 година Япония бе измежду първите страни, въвели нови правила за влизащи от континентален Китай – наложително тестване при идването им. Лицата с позитивен тест ще бъдат поставяни под карантина за седмица в избрани за това обекти. Токио ще ограничи и полетите от Китай за страната.

Тайван

Остров Тайван, считан от Китай за част от територията му, също наложи наложителен скрининг – идващите от континентален Китай се подлагат на тест посредством фарингеален тампон при идването от Китай, заяви организация Си Ен Ей.

Южна Корея

Южна Корея също взе ограничения, с цел да управлява пасажерите, идващи от Китай – те са длъжни да показват негативен тест преди и след идването си. Изискването за скрининг важи и за идващи от Хонконг и Макао.

Гана

От петък всички пътуващи за страната от Китай ще бъдат задължени да показват негативен тест, осъществен преди полета, и да се подложат на наложително проучване.

Индия

При влизане на нейна територия Индия изисква негативен тест, осъществен не по-рано от 72 часа преди заминаването от Китай и други азиатски страни.

Катар

Катар изисква негативен Пи Си Ар тест, изработен по-малко от две денонощия преди полета от Китай. Заразените след идването в страната " би трябвало да се подложат на санитарна изолираност " съгласно организация Кю Ен Ей.

Мароко

Мароко вкара най-строгата мярка: страната просто забрани на всички пасажери от Китай да влизат на нейна територия " без значение от поданството им ". Забраната влезе в действие във вторник до ново разпореждане за да се избегне нова вълна от заразявания в Мароко и всичките й последствия ", уточни министерството на външните работи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР